3+groep

Bij het bereiken van de leeftijd van 36 maanden gaan de peuters naar de 3+groep. Hier krijgen ze tijdens hun laatste jaar in de kinderopvang (nog) meer de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen tot een kleuter die rijp is voor de basisschool.peuterplus

We bieden activiteiten, gericht op de verschillende ontwikkelingsgebieden, die uitdagend en leerzaam zijn maar waarbij alle ruimte is om te spelen. Deze activiteiten blikken alvast een beetje vooruit op het onderwijs. Spelenderwijs stimuleren we de sociale en persoonlijke ontwikkeling van je kind. Er zijn uitdagende spellen en materialen die de kinderen prikkelen om mee aan de slag te gaan.

Het kind beslist bij ons zelf wat hij doet met het aangeboden materiaal. Hij  beoefend kunst op zijn manier. Resultaat is niet belangrijk wel het ontdekken van verschillende materialen en het steeds langer kunnen concentreren en kunnen genieten van de activiteit op zich.

Op deze leeftijd leren kinderen samen te delen en te spelen. Vriendschappen worden gesloten, soms voor lange tijd. Spelen met een ander kindje lukt al aardig, soms met wat hulp en aandacht van een pedagogisch medewerker.

Zelfredzaamheid: leer het mij mezelf te doen! Kinderen vinden het leuk om zoveel mogelijk zelf te doen. Dit geeft zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld.

Ook belangrijk om te weten:

  • We werken met groepen, van maximaal 16 kinderen van 36 tot ongeveer 48 maanden
  • Elk kind heeft een vaste pedagogisch medewerker/ mentor.
  • Dagelijks een programma met veel aandacht voor spel, creatieve activiteiten, sociale- en taalontwikkeling en gezelligheid.
  • Buiten zijn is een belangrijk onderdeel van het dagprogramma. Buiten valt veel te ontdekken en te leren. We gaan wandelen of de kinderen spelen in onze tuin.
  • De groep is ingericht met verschillende speelhoeken. Zo stimuleren wij de kinderen zelf te kiezen met wat en wie ze willen spelen en daardoor de zelfstandigheid.
  • Overgang naar de BSO wordt begeleid door de mentor. Alvast even kijken bij de “grote” kinderen en wennen aan een andere ruimte. Dit maakt de overgang straks een stuk makkelijker.