Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse opvang (BSO) betekent bij ons vrije tijd en ontspanning. Het is een verlengstuk van thuis. Samen op avontuur om leuke en nieuwe dingen te ontdekken. De kinderen kunnen activiteiten ondernemen, zelfstandig, samen met broertjes/zusjes of andere kinderen. Onze actieve pedagogische medewerkers organiseren ook regelmatig (natuur)activiteiten waar de kinderen aan mee kunnen doen. Wij vinden kinderparticipatie belangrijk en betrekken kinderen ook graag bij onze activiteitenprogramma’s. Ieder kind ontwikkelt zich sociaal en emotioneel bij ons door bijvoorbeeld nieuwe vriendjes en vriendinnetjes maken, ergens bij te horen en samen te spelen. Alle activiteiten zijn altijd gericht op ontwikkeling, uiteraard op ieders eigen tempo.

De BSO is bedoeld voor kinderen van 4 tot 13 jaar oud. De opvang vindt plaats voor schooltijd (tussen 6.30 en 8.30) en na schooltijd (tussen 14.00 en 18.00). Ook tijdens studiedagen van school en schoolvakanties kan jouw kind bij ons terecht.

De buitenschoolse opvang is 52 weken per jaar geopend, 5 dagen per week tussen 6.30 uur en 18.00 uur. In overleg is 18.30 uur ook mogelijk.

In Anloo verzorgen wij BSO op de locatie van OBS Anloo van 14.00 tot 18.00 op maandag, dinsdag en donderdag. Tijdens de schoolvakanties verzorgen we de opvang voor Anloo op de locatie Rolde. Voor BSO Ekehaar vervoeren we de kinderen met onze SKR-auto naar Rolde. Zij sluiten dan aan bij de gezellige activiteiten van BSO Rolde.

Kinderen kunnen bij ons ontbijten tot 7.30. Als je dat wil, kunnen wij een gezonde en gevarieerde warme avondmaaltijd verzorgen om 17.00 uur. Voor de avondmaaltijd brengen wij een extra bedrag in rekening. We kunnen ook de maaltijden voor je klaarzetten, zodat je die mee naar huis kunt nemen.

 Halen en brengen

Wij brengen en halen jouw kind(eren) van en naar school in Rolde en na schooltijd uit Ekehaar.

Soorten buitenschoolse opvang

Vaste planning

Heb jij bijvoorbeeld vaste werktijden en dus een vaste planning? Dan is deze vorm BSO geschikt voor jouw situatie. We bieden hierin drie mogelijkheden:

BSO 52 weken:

In het contract spreken we af op welke vaste dagen en tijden jouw kind bij ons wordt opgevangen voor het hele jaar, inclusief vakanties. Je betaalt een vast bedrag per maand voor de uren die in het contract zijn vastgelegd (ongeacht of je je kind wel of niet brengt). Wil je een extra dagdeel afnemen, dat kan dan voor hetzelfde tarief. Deze dagdelen worden wel extra in rekening gebracht. 

BSO 40 weken:

In het contract spreken we af op welke vaste dagen en tijden jouw kind bij ons wordt opgevangen, behalve in de schoolvakanties.

BSO vakantie-opvang:

Je kunt ook alleen tijdens de schoolvakanties naar de BSO komen. In het contract spreken we af welke dagen en tijden jouw kind bij ons wordt opgevangen in de schoolvakanties.

 

BSO met flexibele opvang in de  schoolvakantieweken:

Je kunt kiezen voor deze vorm van vakantie-opvang als je een deel van de schoolvakantieweken opvang nodig hebt. Ideaal voor gezinnen die in een aantal schoolvakanties wel aan het werk zijn. Je neemt dan in aanvulling op het 40 weken contract (BSO 40 weken) een vakantiepakket af van minimaal 60 uur per jaar, die je kunt inplannen in schoolvakanties.

Ruilen:

Ruilen van een dag kan binnen 14 dagen ervoor of erna. Bij afmelden kies je de dag waarna je wilt ruilen. Ruilen van feestdagen is niet mogelijk.

Heb je vragen of  wil je advies? Neem dan gerust contact met ons op. 

Flexibele planning

Als jij geen vaste planning hebt en bijvoorbeeld niet op vaste tijden werkt, kun je kiezen voor een flexibel contract. Jij geeft jouw planning 4 weken van tevoren aan ons door en wij zorgen voor een vertrouwde BSO-plek voor jouw kind. Hierbij geldt dat we dagdelen van minimaal 4 uren afspreken, om de continuïteit op de groep te waarborgen. De afgesproken planning zie je ook terug op je factuur. Die kan per maand verschillen. Hier moet je bij het aanvragen van kinderopvangtoeslag rekening mee houden. Bij flexibele opvang moet je per maand minimaal 10 uur afnemen. Je kunt de opvangtijden tot twee weken voor de datum nog wijzigen.

Opvang op afroep

Soms moet je onverwachts werken of er is iets anders, waardoor je snel opvang voor je kind nodig hebt. Dit kunnen we regelen, als er plek is op een groep van jouw kind.

Opvang op afroep is bedoeld voor niet geplande opvang in het vaste of flexibele contract. Je kan ons tot een dag van tevoren bellen om deze meest flexibele vorm van opvang af te nemen. Het kan zijn dat er geen plek is; hier moet je rekening mee houden als je ons last-minute inschakelt.

Kinderdagopvang

Locaties

Contact