Buitenschoolse opvang

Wij zien de buitenschoolse opvang als vrije tijd en ontspanning, een aanvulling op de thuissituatie en geen verlengstuk van school. Wij bieden de kinderen een leuke, gezellige tijd. Kinderen kunnen bij ons veel nieuwe dingen ontdekken door met elkaar van alles te ondernemen. Samen met de pedagogisch medewerkers die actief en liefdevol voor de kinderen zijn. Er wordt gewerkt volgens een eigen visie en missie, weergegeven in het Pedagogisch beleid .

 

 

Wij bieden buitenschoolse opvang in Rolde en in Anloo. Je kunt vaste of incidentele dagdelen afnemen, met of zonder vakantieopvang. In de vakantieperiodes worden veel extra activiteiten aangeboden.

Buitenschoolse opvang Rolde (Idefix en Obelix)

BSO Idefix, hier spelen de jongste kinderen, de 4 en 5 jarigen.  De ruimten zowel binnen als buiten, nodigen hiertoe uit.

Kinderen vanaf groep 3 gaan naar de “grote” BSO, oftewel BSO Obelix.
Ook zij kunnen gebruik maken van ruimten die voor hun eigen leeftijdsgroep zijn ingericht.

Wij bieden de kinderen:

  • een grote, avontuurlijke tuin waar kinderen hutten kunnen bouwen, op skelters en fietsen kunnen racen of gewoon kunnen ravotten
  • voor elke leeftijdsgroep speciaal ingerichte binnenruimtes met veilig en uitdagend spelmateriaal
  • georganiseerde clubs/activiteiten. Kinderen bepalen zelf of ze vrij willen spelen of juist zin hebben in een georganiseerde activiteit.
  • naar wens een warme maaltijd

Wij bieden opvang op maat. Opvang afnemen alleen in de vakantie is ook mogelijk.

Opvangmogelijkheden en openingstijden BSO Rolde

Meer informatie over onder andere de tarieven , vindt u in het document aanbod en tarieven buitenschoolse opvang

Wanneer u zich gaat inschrijven, kun u het volledige opvangaanbod bekijken. U wordt hiervoor gelinkt naar Flexkids.

Buitenschoolse opvang Anloo

Bso Anloo is gehuisvest in de basisschool. Er wordt gewerkt met één groep van maximaal 12 kinderen.  Het klaslokaal dat overdag door de groepen 1,2 en 3 wordt gebruikt  is geschikt gemaakt voor buitenschoolse activiteiten. Het heeft een ruim assortiment aan speelgoed en knutselmateriaal. Ook aan de grotere kinderen is gedacht, zij kunnen o.a. chillen, spelletjes  doen, lezen of knutselen. Buitenactiviteiten op het prachtige terrein om de school en elders in Anloo zijn een belangrijk onderdeel van BSO Anloo.  Bij slecht weer kunnen we gebruik maken van het gymlokaal.

Opvangmogelijkheden en openingstijden BSO Anloo

De buitenschoolse opvang is tijdens de schoolweken op maandag, dinsdag en donderdag geopend van 15.00 tot 18.00 uur. De tussenschoolse opvang is open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 12.00 tot 13.00 uur. In de vakantieweken kunnen de kinderen in Rolde komen spelen. Per week dient u 1 dagdeel af te nemen (uitzondering hierop is de incidentele opvang).
Meer informatie over onder andere de tarieven , vindt u in het document aanbod en tarieven bso Anloo

Wanneer u zich gaat inschrijven, kun u het volledige opvangaanbod bekijken. U wordt hiervoor gelinkt naar Flexkids.