Buitenschoolse opvang

 De buitenschoolse opvang (BSO) betekent bij ons: vrije tijd en ontspanning, een verlengstuk op de thuissituatie. De BSO is bedoeld voor kinderen van 4 tot 13 jaar oud en vindt plaats voor en na schooltijd, tijdens studiedagen van school en tijdens schoolvakanties.

Samen op avontuur om leuke en nieuwe dingen te ontdekken. Bij de BSO ligt de nadruk op ontspanning, waardoor kinderen samen met broertjes/zusjes en andere kinderen of gewoon zelfstandig, activiteiten kunnen ondernemen. Daarnaast hebben kinderen de mogelijkheid om deel te nemen aan (natuur)activiteiten, georganiseerd door onze actieve pedagogische medewerkers. Hierdoor ontwikkelt ieder kind zich sociaal en emotioneel door bijvoorbeeld nieuwe vriendjes en vriendinnetjes maken, ergens bij te horen en samen te spelen. Alle activiteiten zijn altijd gericht op ontwikkeling, uiteraard op ieder zijn/haar eigen tempo.

Wij bieden buitenschoolse opvang in Rolde en Anloo. Je kunt hier vaste of incidentele dagdelen afnemen, met of zonder vakantieopvang.

BSO Rolde (Idefix en Obelix)  

BSO Idefix is speciaal voor de allerjongsten onder ons (4 en 5 jaar oud).

In onze grote tuin kunnen de kinderen hutten bouwen, heerlijk ravotten en op fietsen en skelters racen. Daarnaast zijn de binnenruimtes veilig en speciaal ingericht voor elke leeftijdsgroep. Ook binnen zijn  avontuurlijke keuzemogelijkheden met veel uitdagend spelmateriaal, zoals de mogelijkheid om even lekker te chillen in de ‘chill ruimte’, te koken in keuken of creatief te knutselen in de knutselruimte.

Elke dag organiseren wij met enthousiasme nieuwe en uitdagende activiteiten. De kinderen mogen zelf bepalen of zij vrij willen spelen of willen deelnemen aan een georganiseerde activiteiten. Wist je dat wij elk jaar voor alle kinderen uit Rolde en omstreken een knutselmiddag voor Vader- en Moederdag organiseren? Ook is er elk jaar bij ons een speciale dag voor opa’s en oma’s, zodat zij een dagdeel mee kunnen kijken bij de opvang.

BSO Anloo

De buitenactiviteiten in de prachtige en natuurlijke omgeving zijn een belangrijk onderdeel van BSO Anloo. De BSO is gevestigd in de basisschool van Anloo. Hier werken wij met alle leeftijden in één groep van maximaal 12 kinderen. Is het wat minder lekker weer? Dan is er ook binnen een ruim aanbod van speelgoed en activiteiten beschikbaar voor alle leeftijden. De activiteiten in het gymlokaal tussen de middag en na schooltijd, zorgen altijd voor veel enthousiasme bij de kinderen.

In Anloo bieden we opvang aan tijdens de lunchpauze (overblijf) en na schooltijd tot 18.00. In de schoolvakanties voegen we BSO Anloo en BSO Rolde samen op locatie Rolde.

Elk kind is van harte welkom om een keertje bij ons proef te spelen. Neem hiervoor gerust contact met ons op.