Buitenschoolse opvang

De buitenschoolse opvang (BSO) betekent bij ons: vrije tijd en ontspanning, een verlengstuk op de thuissituatie. De BSO is bedoeld voor kinderen van 4 tot 13 jaar oud en vindt plaats voor en na schooltijd, tijdens studiedagen van school en tijdens schoolvakanties. Wij bieden buitenschoolse opvang in Rolde en Anloo. Je kunt hier vaste of incidentele dagdelen afnemen, met of zonder vakantieopvang.

Samen op avontuur om leuke en nieuwe dingen te ontdekken. Bij de BSO ligt de nadruk op ontspanning, waardoor kinderen samen met broertjes/zusjes en andere kinderen of gewoon zelfstandig, activiteiten kunnen ondernemen. Daarnaast hebben kinderen de mogelijkheid om deel te nemen aan (natuur)activiteiten, georganiseerd door onze actieve pedagogische medewerkers. Hierdoor ontwikkelt ieder kind zich sociaal en emotioneel door bijvoorbeeld nieuwe vriendjes en vriendinnetjes maken, ergens bij te horen en samen te spelen. Alle activiteiten zijn altijd gericht op ontwikkeling, uiteraard op ieder zijn/haar eigen tempo.

BSO Rolde (Idefix en Obelix)  

BSO Idefix is speciaal voor de allerjongsten onder ons (4 en 5 jaar oud).

In onze grote tuin kunnen de kinderen hutten bouwen, heerlijk ravotten en op fietsen en skelters racen. Daarnaast zijn de binnenruimtes veilig en speciaal ingericht voor elke leeftijdsgroep. Ook binnen zijn  avontuurlijke keuzemogelijkheden met veel uitdagend spelmateriaal, zoals de mogelijkheid om even lekker te chillen in de ‘chill ruimte’, te koken in keuken of creatief te knutselen in de knutselruimte.

Elke dag organiseren wij met enthousiasme nieuwe en uitdagende activiteiten. De kinderen mogen zelf bepalen of zij vrij willen spelen of willen deelnemen aan een georganiseerde activiteiten. Wist je dat wij elk jaar voor alle kinderen uit Rolde en omstreken een knutselmiddag voor Vader- en Moederdag organiseren? Ook is er elk jaar bij ons een speciale dag voor opa’s en oma’s, zodat zij een dagdeel mee kunnen kijken bij de opvang.

Telefoon Idefix (4-5 jaar): 0592 242253

Menso Altinglaan 4, 9451 KE Rolde

Telefoon Obelix (6+): 0592 242034

Drostenhof 2a, 9451 KG Rolde

BSO Anloo

De buitenactiviteiten in de prachtige en natuurlijke omgeving zijn een belangrijk onderdeel van BSO Anloo. De BSO is gevestigd in de basisschool van Anloo. Hier werken wij met alle leeftijden in één groep van maximaal 12 kinderen. Is het wat minder lekker weer? Dan is er ook binnen een ruim aanbod van speelgoed en activiteiten beschikbaar voor alle leeftijden. De activiteiten in het gymlokaal tussen de middag en na schooltijd, zorgen altijd voor veel enthousiasme bij de kinderen.

In Anloo bieden we opvang aan tijdens de lunchpauze (overblijf) en na schooltijd tot 18.00. In de schoolvakanties voegen we BSO Anloo en BSO Rolde samen op locatie Rolde.

Elk kind is van harte welkom om een keertje bij ons proef te spelen. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Telefoon: 0592 242576 / 0592 272079

Kerkbrink 2, 9467 PH Anloo

Buitenschoolse opvang

Ons belangrijkste doel is er voor te zorgen dat elk kind zich welkom en thuis voelt bij onze opvang. Wij scheppen een sfeer van warmte en vertrouwen, waarin kinderen gestimuleerd worden om zich op hun eigen manier en in hun eigen tempo te ontwikkelen.

Kinderdagverblijf

Ben je op zoek naar een plek waar een kind gewoon kind kan zijn? Een plek waar het kind de ruimte krijgt om te spelen en zich te ontwikkelen, waar het zich veilig, geborgen en begrepen voelt? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Peuterspeelgroep

Voor elke leeftijdsgroep is er een gespecialiseerd aanbod. Voor je baby betekent dat, opvang in een kleine babygroep waar hij/zij tot 22 maanden met maximaal 2 vaste verzorgers kan uitgroeien tot een vrolijke dreumes.