Gastouderbureau

U kiest voor kinderopvang in een gezin of wilt u zich aanmelden als gastouder? Ons gastouderbureau kan u hierbij van dienst zijn.

Zoekt u een gastouder?

Een gastouder biedt opvang  in haar eigen huis of bij de vraagouder thuis. Dit laatste valt onder de regeling “dienstverlening aan huis“.  In beide gevallen maakt u individuele afspraken over uw kind met een uw gastouder. Als u nog geen geschikte gastouder hebt, gaan wij voor u op zoek. Het gastouderbureau kijkt naar de opvoedkundige kwaliteiten van een gastouder en let op sfeer, hygiëne, veiligheid, continuïteit,  karakter en opvoedingsideeën. In het pedagogisch beleid gastouderopvang kunt u onze uitgangspunten en doelstellingen lezen. In onderstaande links kunt u  uitgebreide informatie vinden over: van kennismaking tot koppeling, organisatie van  betalen

Wanneer u privé al een oppas geregeld hebt die prima bevalt, dan kunt u zich samen laten inschrijven, voordeel is dat u zo gebruik kunt maken van de financiële tegemoetkoming van de overheid.

U kunt zich middels deze link direct inschrijven bij het gastouderbureau. Zie ook aanbod en tarieven gastouderbureau 2019.

Informatie over hoe u kinderopvangtoeslag kunt aanvragen kunt u vinden op de site www.toeslagen.nl van de belastingdienst.

Landelijk register en inspectierapporten

In het Landelijk Register Kinderopvang zijn al onze gastouders zijn geregistreerd. Zij staan in het Landelijk Register onder ons gastouderbureau genoemd.

Alle gastouders hebben een uniek registratie nummer toegekend gekregen.  Dit nummer heeft u nodig bij het aanvragen van de kinderopvangtoeslag bij de Belastingdienst.

In dit Landelijk Register kunt u tevens het Inspectierapport van de gastouder vinden.

Wilt u als gastouder werken?

Vindt u het gezellig kinderen om u heen te hebben, denkt u  hun een veilige en prettige leefomgeving  te kunnen aanbieden en voldoet u aan deze kwaliteitscriteria dan kunt u zich aanmelden als gastouder. U kunt telefonisch contact opnemen met onze bemiddelingsmedewerker 0592-248572.

Wat doet het gastouderbureau nog meer?

Wij spelen een grote rol in de periode van kennismaking tot koppeling en begeleiden de gastouder bij de opvang. Ook regelen wij de betaling tussen vraag- en gastouder.en bij ziekte van uw gastouder zorgen wij eventueel voor vervangende opvang. Zowel gast- als vraagouder worden geacht zich te houden aan de regels en richtlijnen van het gastouderbureau.

U kunt zich bij ons aanmelden als vraag- of gastouder.  Wij maken vrijblijvend een offerte en berekenen voor u of het financieel interessant is om de opvang door ons bureau formeel te regelen.