Voorschool PeuterWijs

Voorschool Peuterwijs

Om peuters de beste start te geven op weg naar een wereld vol kansen en ontdekkingen hebben wij een voorschoolse voorziening bij SKR: Peuterwijs. Is jouw kindje tussen de 2 en 4 jaar en woon je in de omgeving van Rolde (Nooitgedacht, Ekehaar, Anloo, Assen, Grolloo, Anderen en Gasteren)? Dan bieden wij een plek waar jouw kleine ontdekker een wereld vol avontuur en groei verkent. Peuterwijs is volledig gericht op de sociale, emotionele, fysieke en taalontwikkeling van kinderen.

De ervaring leert dat meedoen in de kinderdagopvang en voorschool voor veel kinderen een veilige en stevige basis biedt voordat ze naar het basisonderwijs gaan. Met Peuterwijs bieden we een op maat gemaakt programma, gebaseerd op de methode Piramide. Piramide is een educatief concept voor jonge kinderen. Het helpt onze medewerker en leerkracht om kinderen goed te begeleiden in de ontwikkeling. Door slimme combinaties van activiteiten en spel krijgen ze in een veilige omgeving grip op de wereld. Van creatief knutselen tot gezellig samen spelen, praten en lachen – we zorgen ervoor dat de dag vol zit met opwindende ontdekkingen.

Peuterwijs voorzieningen

We bieden met Peuterwijs drie voorzieningen aan die we eventueel combineren met elkaar:

  • Voorschool (peuterspeelgroep): een uitdagend en gevarieerd speel- en ontwikkelingsprogramma voor kinderen van 2 tot 4 jaar. We stimuleren de kinderen om samen te spelen, te knutselen, te praten, te eten en met elkaar heel veel plezier te hebben. Je kunt kiezen uit twee dagdelen op maandag, dinsdag en donderdag van 8.00 tot 12.00 uur.

  • Vroeg- en Voorschoolse Educatie (VVE): Een goede voorbereiding voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar als voorbereiding op de basisschool. Het is ook voor peuters die extra ondersteuning nodig hebben bij de taalontwikkeling en voor peuters die de Nederlandse taal nog moeten leren. Kinderen komen 16 uur per week (3 dagen van 8.00 tot 13.00) bij ons in Rolde. Als je hiervoor een indicatie van het consultatiebureau of Stichting Attenta hebt, kun je subsidie van de gemeente Aa en Hunze krijgen om mee te doen. Zit jouw kindje bij SKR op de kinderdagopvang, dan kan hij of zij ook meedoen aan dit programma, als je dat wil.
  • Peutergym: Elke maandagochtend kunnen kinderen van 2 tot 4 jaar meedoen aan peutergym in sporthal de Boerhoorn in Rolde. Onder leiding van onze enthousiaste medewerker kunnen kinderen meedoen aan buitengewoon leuke sportactiviteiten. Kinderen die op maandagen niet naar de voorschoolse voorzieningen of de dagopvang gaan, kunnen ook meedoen met een kleine bijbetaling (€ 4,00 per keer).

 

Subsidie of toeslag

Alle peuters in de leeftijd tussen 2 en 4 jaar kunnen met financiële ondersteuning meedoen in Peuterwijs. Je betaalt uiteindelijk alleen een kleine eigen bijdrage, afhankelijk jouw financiële situatie.

Dankzij subsidieregelingen van de gemeente Aa en Hunze is Peuterwijs mogelijk voor alle kinderen tussen 2 en 4 jaar. Dus als jij geen recht hebben op kinderopvangtoeslag van het Rijk, kun je mogelijk subsidie krijgen van de gemeente. Lees hier meer over subsidieregelingen.

Locaties

Contact

Openingstijden en tarieven