De SKR gaat bewust om met het aanbieden van voeding aan kinderen. Dit hebben wij beschreven in het Voedingsbeleid. De broodmaaltijd verzorgen wij standaard tussen de middag. Om het voor jullie ’s avonds ook wat gemakkelijker te maken kunnen de kinderen bij ons om 16.30 uur warm eten. De ‘avondspits’ thuis verloopt hierdoor net wat rustiger. Ook is onze ervaring dat kinderen samen met andere kinderen vaak beter eten.

Bijzondere voeding

Passend binnen ons voedingsbeleid is gekozen om verse maaltijden af te nemen bij de plaatselijke groenteboer Wessel Hagels. Het eten is gevarieerd en er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met ‘bijzondere’ voeding, bijvoorbeeld dieet of allergieën. Neem hierover contact op met de mentor van je kind. Het menu is per week te bekijken op het whiteboard in de hal van het kdv.

Kosten 2022

Kinderdagverblijf € 3,00 per maaltijd
Buitenschoolse opvang € 3,25 per maaltijd

De betaling gaat door middel van automatische incasso en komt op maandfactuur.

Warm eten voor ouders

Geen zin in koken na een lange werkdag; wij bieden naast de warme maaltijd voor de kinderen ook de mogelijkheid eten te bestellen om mee te nemen naar huis. Deze maaltijden kosten €5,50 per portie en komen evenals de maaltijden van de kinderen van groenteboer Wessel Hagels. Je kunt het aangeven op het whiteboard in de hal van het kinderdagverblijf.

Aanmelden

Als je wilt dat je kind een warme maaltijd bij ons eet, dan zijn er twee keuzemogelijkheden:

 • een maaltijd op vaste dagen. Je geeft dit eenmalig door middels een email naar a.kuiper@kinderopvangrolde.nl.  Incidenteel afmelden kan voor 9 uur ’s morgens.
 • per dag noteren.
  • kdv: vóór 9 uur de naam van je kind op het whiteboard in de hal van het kdv noteren
  • bso: zie kdv of vóór 9.00 uur bellen naar de babygroep 0592-248572.

 

Nog een aantal wetenswaardigheden op een rijtje:

 • we eten om 16.30 uur.
 • er wordt gezamenlijk (bso en kdv kinderen) in een aparte ruimte gegeten. Dit is wel afhankelijk van het aantal warm eters.
 • het weekmenu staat op het whiteboard in de hal kdv en wordt wekelijks op de site, onder nieuws geplaatst.
 • het is mogelijk  vegetarisch, gluten-, en lactose vrije maaltijden te bestellen. Is dit aan de orde dan doorgeven aan de mentor van je kind.
 • opzeggen en aanvragen van een warme maaltijd is mogelijk tot 9 uur op dezelfde dag. Bij niet tijdig afmelden zijn wij genoodzaakt de maaltijd in rekening te brengen.